top of page

Over Bloem'nhuis

Als klein meisje was ik al gefascineerd door bloemen. En zei ik toen al dat ik bloemist wilde worden. Heerlijk, die kleuren en geuren. Kleine bloemetjes, kleine handjes, mooie kransjes. Bloementjes bij mijn moeder uit de tuin en daar maakte ik bloemstukjes van. Mijn hobby, mijn passie.

 

Mijn eerste bijbaantje was ook bij een bloemenkwekerij waar ik daarna ook een aantal jaar  in de winkel heb gewerkt met snijbloemen en de verkoop van boeketten. Vanuit mijn bijbaantje heb ik ook de keuze gemaakt om de MBO opleiding Bloem, groen en styling in Goes te gaan volgen. Vanuit deze opleiding heb ik ook stage gelopen bij verschillende bloemenwinkels in de omliggende regio’s. iedere winkel weer in een ander segment.

Tijdens deze opleiding in 2017 heb ik ook meegedaan aan een wedstijd in mijn vakgebied voor MBO studenten. Door verschillende opdrachten te maken ben ik daar geëindigd op de landelijke 3e plaats. Waar ik ook met trots op terug kijk.

Na mijn MBO opleiding ben ik verder gegaan met de HBO opleiding op het Aeres Hogeschool in Wageningen. Daar deed ik de 2 jarige Associate Degree opleiding voor bloemisten.

 

In 2019 trouwde mijn broer en werd er mij gevraagd of ik hun bloemwerk voor die dag wilde verzorgen. Erna kwam er na nog meer vraag vanuit de vrienden kring. Ik vind het heel mooi om bloemwerk te mogen maken wat helemaal naar wens is van het bruidspaar. Dit was voor mij een moment om voor mezelf te beginnen.  Een jaar later heb ik mij officieel ingeschreven en is Bloem’nhuis nu een feit!

By Ann Photography-30.jpg
bottom of page